sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Päärynä-Daim-piiras


Tekeekö mieli leipoa jotain muuta kuin ainaista omena- tai mustikkapiirakkaa? Niin minunkin teki, joten päätin kokeilla tätä hieman tavallisesta poikkeavaa Daim-suklaalla ja vaniljakreemillä höystettyä päärynäpiirakkaa. Kokeilu oli oikein onnistunut, sillä piirakka upposi ystävieni masuihin paremmin kuin hyvin! Tätä tulen tekemään vielä monesti! Ohjeen löysin Hellapoliisin Herkkuleivonnaiset-kirjasta.


Pohja:
150g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia

Täyte:
1 pieni purkki säilykepäärynöitä
2 pss (n 2dl) vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
2dl päärynäpurkin lientä tai päärynämehua
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 iso Daim-suklaapatukka (56g)

Pinnalle:
puolikas Daim-suklaapatukka rouhittuna


1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. 
2. Lisää muna hyvin vatkaten.
3. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
5. Esipaista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
6. Levitä pinnalle valutetut päärynät puolikkaina tai paloiteltuina.
7. Sekoita vaniljakastikkeen joukkoon päärynämehu, vaniljakastikejauhe ja rouhittu Daim. Kaada seos piiraspohjan päälle.
8. Jatka kypsentämistä 175-200 asteessa noin puoli tuntia.

Piiraan täyte on tuoreena valuvaa, joten jos vain maltat, niin tarjoa piiras jääkaappikylmänä seuraavana päivänä.


xoxo Linda

2 kommenttia:

  1. siis mietin oikeesti ihan pari päivää sit tätä reseptiä ku pohdin, mitä tekisin tuleviin uunijuhliini. :D tässä on kyllä yks varsin hyvä ehdokas, omnomnom!

    VastaaPoista