Hiihtolomaviikon auringonpaiste sai mut leipomaan jotain uutta ja jotain keväistä. Sitruunan kirpeys ja marengin makeus toimii tässä kivan raikkaana yhdistelmänä. Tämä perinteinen amerikkalainen piirakka sopii tosi hyvin vaikka pääsiäisaterian jälkkäriksi! :)
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna ja kahden sitruunan puristettu mehu
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna ja kahden sitruunan puristettu mehu
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
1. Nypi
jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen. Lisää joukkuun
kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Vinkki! Ennen kuin laitat piirakan uuniin, leikkaa vuoan kokoinen ja muotoinen pala leivinpaperia, aseta se taikinan päälle ja lisää riisinjyviä tai kuivattuja herneitä painoksi. Näin ollen piirakkapohja kypsyy ja nousee uunissa tasaisesti.
2. Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
2. Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
3. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan
vatkaten. Marenki on valmista kun se on kiiltävää ja niin jämäkkää, että kulhoa voi pitää väärinpäin eikä marenkivaahto liiku.
4. Pursota tai lusikoi marenkivaahto kiisselin päälle. Paista 175-200 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Vahdi piirakkaa sillä marenki kärähtää äkkiä!
Nauti hyvin jäähtyneenä.
Ohje on alunperin täältä.
xoxo Linda
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti