keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vadelma-suklaakuppikakut


Nämä kuppikakut on aivan mun all time lemppareita (tähän nyt viistoista sydänsilmäemojia)! Tämä kyseinen ohje ja kuvat on pelastettu mun vanhasta blogista, ja sen huomaa myös ohjeesta, sillä kuorrutteessa käytettyä Maraboun tuorejuustoa ei enää valmisteta. Jätin ohjeen kuitenkin ennalleen siltä varalta, että jos jonkinlaista suklaatuorejuustoa alettaisiin meidän kaikkien suklaa-addiktien iloksi taas jossain vaiheessa valmistamaan. Muussa tapauksessa käytä kuorrutuksessa esim. maustamatonta tai vaniljanmakuista tuorejuustoa ja lisää kaakaojauhetta maun mukaan.


Suklaamuffinit:
(12 kpl isoja muffineita)
 
150g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
  3,5 dl vehnäjauhoja
  2 tl leivinjauhetta
  2,5 rkl kaakaojauhetta
  1,5 dl maitoa
  n. 100 g rouhittua tummaa suklaata
n. 1,5 dl vadelmia

Kuorrutus:

130g margariinia tai voita
200g (yksi rasia) Marabou-tuorejuustoa
n. 5dl tomusokeria


1. Vatkaa hieman pehmitetty margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. 
3. Sekoita lopuksi joukkoon rouhittu suklaa ja rouhitut hieman jäiset vadelmat. 
4. Jaa taikina paperilla vuorattuihin muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 225 asteen lämmössä 12-15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä kunnolla. 
5. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi. Kuorrutus kannattaa laittaa hetkeksi (n. 30min) jääkaappiin, näin pursotus pysyy paremmin muodossaan.
6. Koristele nonparelleilla tai suklaahippusilla.  
Vinkki! Ehdottomasti parhaan tuloksen saat, kun käytät kuppikakkuja paistaessa muffinsipeltiä!


xoxo Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti