Suoraan sanottuna, olin repiä pelihousuni tämän tekeleen kanssa. Tilanne näytti jossain vaiheessa niin toivottomalta, että luulin kääretortun menevän suoraan uunista roskiin, mutta hei, lopputuloshan on oikeastaan aika onnistunut, eikö? Pursottamista varten kannattaa tosiaan olla kaksi pursotuspussia, ja vaikka pursotusraidat ei menisi ihan suoraan, niin ei hätää, korjaaminen on mahdollista.Vielä viimeistelyvaiheessa pystyt peittämään epäonnistuneet kohdat koristeilla. Koristelussa ja väreillä leikittelyssähän on tässä tilanteessa vain taivas rajana. Elintarvikeväreillä pystyt tekemään vaikka iloisen sateenkaarikääretortun!
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
raitataikinaan lisäksi 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
raitataikinaan lisäksi 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Täyte:
2dl vispikermaa
100g maitosuklaata
2. Kaada puolet taikinasta pursotinpussiin, sekoita lopputaikinaan kaakaojauhe. Laita sekin taikina omaan pursotinpussiin.
3. Tee raitoja vuorotellen leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille.
4. Paista 225 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.
5. Kumoa levy toiselle leivinpaperille, anna jäähtyä.
6. Vatkaa vispikerma ja lisää siihen vaniljasokeria maun mukaan. Lisää sulatettu suklaa.
7. Käännä jäähtynyt pohjalevy vielä ylösalaisin, jotta raidat näkyvät selvemmin. Levitä täyte pohjan päälle, kääri rullalle ja nosta kylmään.
Nauti! :)
Ohje on alunperin täältä.
xoxo Linda
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti