perjantai 27. tammikuuta 2017

Kotitekoinen Snickers-jäätelö



 Okei, tässä tulee heittämällä paras resepti pitkään aikaan. Jokainen blogiini eksyvä lukija laittaa tämän sivun kirjanmerkkeihin änyytee NYT! Noin, siellä se odottaa tallessa oikeaa leivontahetkeä. 😉 Tein tämän jätskin viikonloppuvieraita varten ja kun mietin mitä vieraille leipoisin, pohdin enemmän sitä, mikä mahtaisi olla heidän mieleen, eikä niinkään minun. Snickers-jäätelön tekeminen vaikutti kiinnostavalta, ja nyt sitä olisi joku syömässäkin - itse kun en juurikaan pidä Snickersista taikka jäätelöstä. Mitään kovin kummia aineksiakaan tämä resepti ei vaatinut, joten ei muuta kun tuumasta toimeen ja keittiöassistentti vispaamaan! Kinuskikastike sai ensimmäisellä yrittämällä turhan tumman värin ja makukin oli hmpph.. hieman savuinen. Ei auttanut muu kuin heittää sörsselit roskiin ja aloittaa uuden erän keittäminen. Toisella kerralla kaikki menikin sitten nappiin ja kinuskista tuli ihan taivaallisen hyvää. On oleellista, että kinuskia ei keitä enää sen jälkeen kun se on kauniin pronssin värinen. Itse jäätelömassassa voi käyttää myös kondensoitua maitoa (jota pitää sitten keittää se kolmisen tuntia), mutta kondensoidun maidon sijaan suosittelen käyttämään makeutettua karamellisoitua maitotiivistettä, joka on periaatteessa samaa kamaa, mutta säästyt keittämiseltä. 

Tältä näyttää makeutettu maitotiiviste! Ja näitä purnukoita löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista, kuten esimerkiksi S-marketista.

 Ja niin, minähän kerroin etten ole jäätelön enkä Snickersien fani, mutta niin vaan rakastuin tähän tekeleeseen niin että se sai sukat pyörimään jaloissa! Myös jäätelön koostumus oli iloinen yllätys, sillä se oli hyvin jäätelömäinen, eli siis lähellä kaupan jäätelöä. Ja kaikki tämä ilman jäätelökonetta tai sen kummempia vippaskonsteja! Kunnia tästä reseptistä kuuluu ehdottomasti Suklaapossu-blogin kirjoittajalle. Kyseinen blogi kuuluu lemppareihini, joten suosittelen sitä muutenkin selaamaan! 😊


Snickers-jäätelö (n. 2 litraa)

Täyte:

6 dl kuohukermaa
1 prk makeutettua karamellisoitua maitotiivistettä 
80 g tummaa suklaata (rouhittuna)

Kinuskikastike suolapähkinöillä:

1,5 rkl vettä
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl suolapähkinöitä 
puolikas maustemitta suolaa

Lisäksi:

20 g tummaa suklaata (rouhittuna) 
 


 Tee näin:

1. Aloita tekemällä kinuskikastike. Keitä kattilassa sokeri ja vesi välillä seosta hämmentäen. Kun seos on pronssinruskeaa (tähän menee noin 10 minuuttia), pienennä lieden lämpöä ja lisää seokseen kerma ohuena norona koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää suola. Lisää suolapähkinät kun kinuski on hieman jäähtynyt.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon makeutettu maitotiiviste. Massaan saa jäädä pieniä maitotiiviste "klönttejä". Pilko suklaa rouheeksi ja lisää n. 80 grammaa seokseen.
3. Voitele vuoan (tilavuus n. 2 litraa) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada puolet jäätelömassasta vuokaan. Lusikoi puolet kinuskista jäätelömassan päälle. Kaada loppu jäätelömassa vuokaan. Lisää loput kinuskista ja suklaarouheesta jäätelön päälle. Vedä veitsellä jäätelön pintaan kiehkuroita tehdäksesi marmorointikuvion. Laita pakastimeen pakastumaan mieluiten yön yli. Nauti!!!



-Linda 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti