keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Runebergin torttu -muffinsit

Sinä joka et normaalisti tykkää Runebergin tortuista, tsekkaa tämä resepti! Sunnuntaina vietetään taas Runebergin päivää ja tällä helpolla ohjeella saa tehtyä todella herkulliset Runebergin torttu -muffinsit. Itseäni tympii Runebergin tortuissa yleisesti niiden kuivuus (ja se, että sitä pelkkää kuivakakkuosiota on niin paljon, meh), sekä punssin/rommin maku. Näissä Runebergin tortuissa ei ole huolta kummastakaan. Tämä resepti onkin kiertänyt meidän kaveripiirissä yhdeltä toiselle, sillä kaikki ovat näihin torttuihin niin ihastuneet. Testaa sinäkin!🙌

Runebergin tortut
n. 15 kpl

200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl mantelirouhetta
2 dl korppujauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

pinnalle: vadelmahilloa & tomusokerivesikuorrutusta

Tee näin:
Vatkaa pehmennyt margariini ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa mantelit, korppujauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele kuivat aineet rasva-sokeri-munavaahtoon. Annostele muffinsivuokiin. Paista 200-225 asteessa kauniin ruskeiksi (n.15 minuuttia). Laita hieman lämpimien leivosten päälle nokare vadelmahilloa. Odota, että leivokset ovat täysin jäähtyneitä ja pursota tomusokerivesikuorrutus leivosten päälle. Nauti!!



-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti