Sinä joka et normaalisti tykkää Runebergin tortuista, tsekkaa tämä resepti! Sunnuntaina vietetään taas Runebergin päivää ja tällä helpolla ohjeella saa tehtyä todella herkulliset Runebergin torttu -muffinsit. Itseäni tympii Runebergin tortuissa yleisesti niiden kuivuus (ja se, että sitä pelkkää kuivakakkuosiota on niin paljon, meh), sekä punssin/rommin maku. Näissä Runebergin tortuissa ei ole huolta kummastakaan. Tämä resepti onkin kiertänyt meidän kaveripiirissä yhdeltä toiselle, sillä kaikki ovat näihin torttuihin niin ihastuneet. Testaa sinäkin!🙌
Runebergin tortutn. 15 kpl
200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl mantelirouhetta
2 dl korppujauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pinnalle: vadelmahilloa & tomusokerivesikuorrutusta
Tee näin:
Vatkaa pehmennyt margariini ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa mantelit, korppujauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele kuivat aineet rasva-sokeri-munavaahtoon. Annostele muffinsivuokiin. Paista 200-225 asteessa kauniin ruskeiksi (n.15 minuuttia). Laita hieman lämpimien leivosten päälle nokare vadelmahilloa. Odota, että leivokset ovat täysin jäähtyneitä ja pursota tomusokerivesikuorrutus leivosten päälle. Nauti!!
Vatkaa pehmennyt margariini ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa mantelit, korppujauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele kuivat aineet rasva-sokeri-munavaahtoon. Annostele muffinsivuokiin. Paista 200-225 asteessa kauniin ruskeiksi (n.15 minuuttia). Laita hieman lämpimien leivosten päälle nokare vadelmahilloa. Odota, että leivokset ovat täysin jäähtyneitä ja pursota tomusokerivesikuorrutus leivosten päälle. Nauti!!
-Linda
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti