lauantai 11. helmikuuta 2017

Itsetehdyt Toffifee-karamellit


Tässä ihana ystävänpäivään sopiva resepti! Itse kääräisin toffifeet nättiin pakettiin ja vein ne ystäväporukalleni lahjaksi. Sanoisin, että kohtuullisen hyvin näytti heihin uppoavan 😊 Huomenna jatketaan vielä samalla teemalla kun julkaisen herkullisten itsetehtyjen vaahtokarkkien ohjeen. Stay tuned! Karamellien alkuperäinen ohje löytyy muuten täältä.


Toffifee-karamellit
(n. 30 kappaletta)
 
Tarvitset:
 1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria

30 kpl hasselpähkinöitä

n. 150 g nougat-suklaata (esim. Maraboun Dubbel Nougat -patukoita)

n. 50 g tummaa suklaata

Tee näin:
 1. Aloita paahtamalla hasselpähkinöitä paistinpannulla. Kääräise lämpimät pähkinät talouspaperin tai keittiöpyyhkeen sisään ja hiero kuori irti pähkinöistä.


2. Keitä kattilassa kerma, siirappi ja sokerit. Keitä seos pronssinruskeaksi ja 120 asteiseksi. Älä sekoita seosta keittämisen aikana. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit testata vesilasitestin avulla onko kinuskiseos valmista. Tiputa tippa kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos kinuski liukenee veteen, se ei ole vielä valmista. Jos taas kinuskitippa pysyy kiinteänä "pallona" vedessä, on kinuski valmista. 
3. Aseta yksi hasselpähkinä jokaiseen karkkimuottiin. Lusikoi päälle kinuskia niin, että muotista täyttyy noin 80 %. Aseta hetkeksi kylmään.
4. Sulata nougat mikrossa tai kattilassa lämpöhauteessa. Tarkista, että kinuski on hieman jähmettynyt ja lusikoi nougata karkkimuotteihin. Aseta karkit jälleen kylmään.
5. Sulata tumma suklaa ja lusikoi sitä pieni nokare jokaisen karkin keskelle. Laita pariksi tunniksi kylmään jäähtymään. Nauti!


 Vinkki! Karkit kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta ne irtoavat paremmin vuoista, jos otat ne huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua.

- Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti