lauantai 11. helmikuuta 2017

Mansikkaiset vaahtokarkit


Tässä toinen vinkki ystävänpäivään, nimittäin itsetehdyt mansikkaiset vaahtokarkit. Netissä on useita vaahtokarkkiohjeita, jokainen hieman omanlaisensa, mutta sanoisin että tämä ohje on yksi helpoimmista ja yksinkertaisista. Ohje taitaa olla kummityttöni lasten leivontakirjasta (nimeä en valitettavasti tiedä), ja tämä ohje onkin yksi hänen lemppareitaan. Ei muuta kun testailemaan millaisia tulee kotitekoisista vaahtokarkeista! (Vastaus: mansikkaisia ja supermakeita😉)

Mansikkaiset vaahtokarkit

Liivateseos:
8 liivatelehteä
1 dl vettä
6 dl sokeria

Marenkiseos:
3 kananmunan valkuaista
3 rkl vaniljasokeria
1/2-1 rkl vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Kuorrutus:
Mansikanmakuista tomusokeria

Tee näin:
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
2. Kuumenna kattilassa desilitra vettä kiehuvaksi. Ota pehmenneet liivatelehdet vedestä ja puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kuumaan veteen (mutta älä keitä vettä enää tässä vaiheessa!) ja sekoita kunnes liuos on tasaista.
3. Mittaa liivatekattilaan sokeri. Keitä seosta hiljalleen niin kauan että sokeri on kokonaan liuennut. Nosta seos jäähtymään.
4. Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Vatkaa valkuaisvaahtoon vaniljasokeri ja elintarvikeväri.
5. Vatkaa jäähtynyt liivatesokeriseos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
6. Yhdistä molemmat seokset vatkaamalla ne sekaisin.
7. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun uunipellin (tai suorakaiteen muotoisen vuoan) päälle ja nosta pelti jääkaappiin tai pakastimeen hyytymään vähintään tunniksi.
8. Leikkaa hyytynyt levy neliön muotoisiksi paloiksi. Vinkki! Saksilla leikkaaminen sujuu 
helpommin kuin veitsellä.


9. Pyörittele palat mansikkatomusokerissa. Nauti! 
 
- Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti