perjantai 6. tammikuuta 2017

Herkullinen fetakasvispiirakka


Hyvät naiset ja herrat, saanen esitellä: blogihistoriani ensimmäinen suolainen resepti! Heitin tähän aineksia vähän fiiliksen mukaan ja lopputulos oli oikein maukas. Takuulla teen toistekin. Sen enempää jaarittelematta, tässä tulee ohje!

Feta-kasvispiirakka (vuoan halkaisija 24 cm)

 Pohja:
75g voita
100g kermaviiliä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Täyte: 
 2 kananmunaa
2,5 dl ruokakermaa (sipulin makuista)
1 paprika
n. 5- 10 cm kokoinen pala purjosipulia (riippuen paksuudesta)
1 punasipuli 
kourallinen babypinaattia
200 g fetaa
suolaa
mustapippuria
(kananmunaa voiteluun)

Tee näin:

1.  Sekoita kulhossa kermaviili ja pehmennyt voi tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää nopeasti joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Laita taikina jääkaappiin tuorekelmussa siksi aikaa kun valmistat piirakan täytteen.
3. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ruokakerma. 
4. Pilko paprika ja sipulit pieniksi paloiksi. Lisää munakermaseokseen. Murusta joukkoon feta. Lisää kourallinen babypinaattia, sekä ripaus mustapippuria ja pieni hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin.
5. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi. Aseta kaulittu taikina varovasti piirakkavuokaan, poista reunoilta ylijäävä taikina. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa, noin 20-30 minuuttia.
Vinkvink! Tästä ylijäävästä taikinasta voi tehdä piirakan päälle koristeita esimerkiksi piparkakkumuoteilla! Koristeet kannattaa voidella kananmunalla. Samoin piirakan reunat voi voidella, jolloin niistä tulee kauniin kullanruskeat :)


-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti