keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Aamupalapöydän kaurasämpylät



Hei jo toinen suolainen leipomus tämän vuoden puolella, tämäpäs erikoista! Makeat leivonnaiset on todellakin enemmän se minun juttu, koska rakastan koristelua ja sitä esteettistä puolta leipomisessa. Välillä on kuitenkin kiva leipoa jotain erilaista, ehkä etenkin näin joulun pyhien jälkeen, kun sitä suklaata on tullut puputettua ihan tarpeeksi... Tässä siis toimiva resepti aamiaispöydän sämpylöihin! Siemenet sämpylöiden pinnalla eivät tietenkään ole välttämätön ainesosa, mutta omasta mielestäni ne olivat se kirsikka kuppikakun päällä ;) Ohje on napattu täältä.
 
Kaurasämpylät (n. 15 kpl) 

Ainekset:
5 dl vettä tai maitoa
1/2 dl hunajaa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
7-9 dl (hiivaleipä)vehnäjauhoja
50 g sulaa voita 
siemeniä (esim kurpitsansiemeniä)

Tee näin: 
1. Lämmitä neste ja hunaja kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan (tai esim. vesihauteeseen), anna kohota noin 20 minuuttia.
2.  Kun seos kuplii, lisää suola ja jauhot vähitellen alustaen pehmeäksi taikinaksi. Sekoita rasva taikinaan alustuksen loppuvaiheessa.
3. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Tee taikinasta pötkö, josta leikkaat veitsellä samankokoisia paloja ja pyörittele palat tasaisiksi sämpylöiksi. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
4. Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia. Nauti lämpimänä! :)

  
-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti