Marjatartaletit (6 kpl)
Pohja:
100 g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa
Täyte:
1,5 dl kuohukermaa
1/2 prk ranskankermaa
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
Noin kaksi rasiaa tuoreita marjoja (n. 400 g)
Tee näin:
1. Vatkaa keskenään pehmennyt margariini (tai voi) ja sokeri. Nypi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää viimeisenä joukkoon kerma. Voitele vuoat ja jaa taikina tasaisesti kuuteen vuokaan. Paista 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Jos teet taikinan isoon vuokaan, lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista n. 20-30 minuuttia. Vinkki! Taikina saattaa kohota uunissa, mutta hyvä vinkki on asettaa taikinan päälle pala leivinpaperia ja laittaa leivinpaperin päälle kuivaa riisiä. Riisi painaa taikinaa niin ettei se nouse liikaa uunissa.
2. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kääntele viimeisenä ranskankerma varovasti vaahdon sekaan. Pursota tai levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
3. Lisää päälle marjat ja tee halutessasi sokerista kiille (ohje löytyy mm. hyytelösokeripakkauksen kyljestä). Nauti!! Ps. Tämä piiras on melkeinpä parhaimmillaan vasta seuraavana tai jopa sitä seuraavana päivänä :)
-Linda
kiillesokeripakkaus = hyytelösokeripakkaus
VastaaPoistaNo näinhän se on, kiitos :) teen korjauksen tekstiin.
Poista