keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Raikkaat marjatartaletit

Instagramin puolella kerroinkin jo, että ohje näihin tartaletteihin on lähtöisin ajoilta, jolloin olin sairaalassa töissä. Siellä notkui aina kahvipöytä täynnä herkkuja - joko sitten hoitajien tai asiakkaiden toimesta. Yksi marjapiirakka oli ylitse muiden ja sillä ohjeella on nämäkin tartaletit tehty. Salaisuus piilee tuossa herkullisessa kermatäytteessä, jonka kruunaa marjat. Jos tuoreita marjoja ei ole saatavilla, voi piiraassa käyttää myös pakastemarjoja (mielellään mustikoita), mutta ne täytyy sulattaa ja ylimääräinen neste tulee kaataa pois. Pakastemarjoja käyttäessä tekisin päälle vielä sokerista kiilteen. Tuoreet marjat ovat itsessään niin nättejä ja makeita, että niiden kanssa kiille ei ole mielestäni tarpeen. Niin ja tällä samalla reseptillä pystyy tekemään piirakan myös yhteen isoon piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.


Marjatartaletit (6 kpl)

Pohja:
100 g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa

Täyte:
1,5 dl kuohukermaa
1/2 prk ranskankermaa
0,5 dl fariinisokeria 
1 tl vaniljasokeria 

Päälle:
Noin kaksi rasiaa tuoreita marjoja (n. 400 g)


 Tee näin:
1.  Vatkaa keskenään pehmennyt margariini (tai voi) ja sokeri. Nypi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää viimeisenä joukkoon kerma. Voitele vuoat ja jaa taikina tasaisesti kuuteen vuokaan. Paista 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Jos teet taikinan isoon vuokaan, lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista n. 20-30 minuuttia. Vinkki! Taikina saattaa kohota uunissa, mutta hyvä vinkki on asettaa taikinan päälle pala leivinpaperia ja laittaa leivinpaperin päälle kuivaa riisiä. Riisi painaa taikinaa niin ettei se nouse liikaa uunissa.
2. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kääntele viimeisenä ranskankerma varovasti vaahdon sekaan. Pursota tai levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
3. Lisää päälle marjat ja tee halutessasi sokerista kiille (ohje löytyy mm. hyytelösokeripakkauksen kyljestä). Nauti!! Ps. Tämä piiras on melkeinpä parhaimmillaan vasta seuraavana tai jopa sitä seuraavana päivänä :) 


-Linda

2 kommenttia:

  1. kiillesokeripakkaus = hyytelösokeripakkaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se on, kiitos :) teen korjauksen tekstiin.

      Poista