perjantai 5. toukokuuta 2017

Mansikka-suklaakakku (gluteeniton)

Ensiksi täytyy sanoa, että mulla on todella huono omatunto kun olen päivittänyt blogia viime aikoina niin laiskasti! Puolustuksena sanottakoon, että jouduin elämään yhden viikon ilman läppäriäni ja muuten olen ollut todella kiireinen, kuten aina tähän aikaan vuodesta. Olen viettänyt omia synttäreitäni, vappua, lukenut tentteihin, kirjoittanut esseitä, pakannut elämäni laatikoihin jne jne. Koitan näiden kiireiden jälkeen petrata taas blogin kirjoittelun suhteen. Nyt jaan kanssanne suklaakakun reseptin, joka on kaiken lisäksi gluteeniton! Resepti on muokattu Fazerin maitosuklaakakun ohjeesta.


 Pohja:
 4,5 dl gluteenittomia jauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
100 g tummaa suklaata 

Täyte/kuorrute:
2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Lisäksi mansikoita n. 500 g

Koristeluun mansikoita ja suklaarouhetta. Suklaaganachen tein lämmittämällä mikrossa 1 dl kuohukermaa, jonka kaadoin murustellun tummasuklaan päälle (100g). Sekoitin, kunnes seos oli tasaista ja lisäsin siihen vielä sulatettua suklaata (sekä tummaa- että maitosuklaata) vähän kerrallaan, kunnes seos oli sopivan paksuista. Yhteensä suklaagancheen meni siis arviolta 150 g suklaata.


Tee näin:
1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Käytin itse n. ø 20 cm vuokaa, mutta voit helposti käyttää myös ø 24-26 cm kokoisia vuokia.)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää lopuksi murustettu suklaa.
3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa n. 1 tunti. Kokeile tikulla kakkua keskeltä. Jos tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka.
4. Valmista täyte vatkaamalla kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuuston joukkoon suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto. 
5. Halkaise hyvin jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Voit halutessasi kostuttaa kakun reunoja maidolla (1 dl), johon on lisätty 0,5 tl vaniljasokeria. Viipaloi puolet mansikoista ohuiksi viipaleiksi. Levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin ja asettele päälle kerros mansikoita. Käytä loput täytteestä kakun kuorrutukseen. 
6. Koristele lopuilla mansikoilla, suklaarouheella ja suklaaganachella!

Vappuherkut!


-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti