torstai 18. toukokuuta 2017

Bebe-leivokset

Makeat bebet on tooodella herkullisia ja söpön näköisiä, mutta kyllä niissä riittää näpertämistäkin! En halunnut, että leivoksia tulee aivan älytön määrä ja sen takia puolitin Kinuskikissan ohjeen ja mukautin sen itselleni sopivaksi. Minun bebeissä maistuu perinteistä poiketen myös vadelmamarmeladi!😊


Bebet (n. 15 kpl)

Pohja:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja

Vaniljakreemitäyte:
1,5 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 dl kuohukermaa
1 kananmunan keltuainen 
80 g voita
1 tl vaniljasokeria 

+ vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä 

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon kananmuna ja lisää lopuksi jauhot erissä. Voitele leivosvuoat. Muotoile taikinasta tasainen pallo ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyesti väriä. Anna leivosten jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista.
2. Aloita kreemin valmistus. Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuainen. Kuumenna vispilällä sekoitellen, nosta liedeltä heti kun kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin, kunnes kiisseli on kylmää.


3. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
4. Laita vadelmamarmeladia tai vadelmahilloa leivoksen pohjalle. Pieni määrä, n. puolikas teelusikallinen riittää. Laita sitten kukkurallinen teelusikallinen vaniljakreemiä taikinakupin pohjalle ja levitä tasaiseksi. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes kreemitäytteen pinta on jähmettynyt.
5. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja ennen kuin kuorrute kuivahtaa. Nauti!!


-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti