Britakakku
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl Valion vaniljarahkaa
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon keltuaiset.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
3. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina nuolijan avulla uunipellille, leivinpaperin päälle.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Levitä marenki tasaisesti taikinan päälle.
5. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes marenki on saanut kauniin vaaleanruskean värin. Jäähdytä hyvin.
6. Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon vaniljarahka sekä sokeri. Lisää sokeria maun mukaan.
7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia. Aseta toinen paloista tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet vaniljavaahdosta ja ripottele päälle marjoja. Laita päälle toinen puolisko kakusta. Levitä päälle loput vaniljavaahdosta ja koristele käyttäen runsaasti marjoja tai hedelmiä. Nauti!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti