maanantai 15. toukokuuta 2017

Unelmankevyt Britakakku

Kuuntelin oman äitini toiveita äitienpäiväkakusta, ja tulin siihen tulokseen, että Britakakku voisi olla sellainen, mikä täyttää äidin toiveet. Valinta taisi osua nappiin, sillä tämä oli sellainen kakku, jota kaikkien oli pakko santsata lisää ensimmäisen palan jälkeen ;) Resepti on kulkenut ystäväni suvussa, mutta sain luvan julkaista sen täällä blogissani. Britakakku on ihan täydellinen kesän juhliin ja helppo tehdäkin!


Britakakku

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista 
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl Valion vaniljarahkaa
n. 2 rkl sokeria

 Marjoja tai hedelmiä koristeeksi ja kakun väliin


1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon keltuaiset. 
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
3. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina nuolijan avulla uunipellille, leivinpaperin päälle.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Levitä marenki tasaisesti taikinan päälle.
 5. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes marenki on saanut kauniin vaaleanruskean värin. Jäähdytä hyvin.
6. Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon vaniljarahka sekä sokeri. Lisää sokeria maun mukaan.
7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia. Aseta toinen paloista tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet vaniljavaahdosta ja ripottele päälle marjoja. Laita päälle toinen puolisko kakusta. Levitä päälle loput vaniljavaahdosta ja koristele käyttäen runsaasti marjoja tai hedelmiä. Nauti!!


-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti