keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Mehevä porkkanakakku

Uhosin Instagramin puolella löytäneeni vihdoin ja viimein luottoreseptin porkkanakakulle ja nyt jaan sen teidän kanssa. Ohje on gluteeniton ja gluteeniton jauhoseos saa mielestäni aikaan sen, että kakun koostumus on kostea, ehkä jopa hieman taikinamainen - eli juuri sellainen millainen porkkanakakun pitää mielestäni ollakin. Tämä koostumusasia jakaa tietenkin mielipiteitä, joten jos tykkäät kuivakakkumaisemmasta koostumuksesta, niin silloin tämä ohje ei ole ehkä sinun lempparisi. Mutta ei muuta kun kokeilemaan, sillä se selviää! Alkuperäinen ohje on ruotsalaisesta leivontakirjasta, jonka nimen päivitän tänne blogiin heti kun vain pääsen töihin ja saan taas kyseisen leivontakirjan käsiini.


Porkkanakakku
300 g porkkanaa
150 g voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 rkl leivinjauhetta
0,5 rkl soodaa
0,5 rkl vaniljasokeria
0,5 rkl kanelia 

Kuorrute:
150 g voita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2,3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl sitruunan tai limen mehua

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Purista tarvittaessa ylimääräinen neste pois.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi.
4. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää kuivat aineet taikinaan. Lisää viimeisenä joukkoon porkkanaraaste.
5. Voitele 25 cm irtopohjavuoka, paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
6. Aloita kuorrutteen valmistus sulattamalla voi mikrossa. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon voisula. Vatkaa sitten sekaan myös tomusokeri, vaniljasokeri ja sitrusmehu.
7. Levitä kuorrute kakun päälle kun kakku on täysin jäähtynyt. Nauti!!

Muutamia huomioita! 1. Jos kakun ei tarvitse olla gluteeniton, voit hyvin käyttää gluteenittomien jauhojen tilalla vehnäjauhoja samalla suhteella. 2. Tuplaa koko satsi, jos haluat tehdä porkkanakakkua uunipellillisen verran!

- Linda

2 kommenttia:

  1. Mun on heti pakko kokeilla tätä. Kiitos jo valmiiks ihanan kuuloisesta reseptistä. Onko tossa vahingossa tuplana, vai tuleeko täytteeseen näin paljon tuorejuustoa:
    "150 g maustamatonta tuorejuustoa
    2,3 dl tuorejuustoa"

    VastaaPoista