tiistai 21. maaliskuuta 2017

Suussasulava suklaa-vadelmamoussekakku

Raati antoi tälle kakulle täydet pisteet ja kakku katosikin parempiin suihin alta aikayksikön. Suklaamousse on superpehmeää ja vadelma puolestaan antaa kakulle vähän kirpeyttä. Niin ja hei tämä kakku on kaiken lisäksi täysin gluteeniton! Tein kakun 17 cm vuokaan, mutta voit hyvin tehdä sen suurempaan vuokaan (esim. 22-24 cm), mutta silloin kannattaa tuplata ainakin brownie-pohjan ainesosat. Täytteen voi myös tuplata, tai sitten tehdä näillä määrillä, jolloin kakusta tulee vain hieman littanampi.


Suklaa-vadelmamoussekakku

Gluteeniton brownie-pohja:
70 g voita
50 g tummaa suklaata
1 kananmuna
1 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Semperin.)
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
 muutama ruokalusikallinen maitoa kostutukseen

Suklaamousse:
2 dl vispikermaa
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 kananmuna
1 liivatelehti

Vadelmamousse:
2 dl vispikermaa
200 g vadelmia
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä


1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää rouhittu tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää suola, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
2. Aloita suklaamoussen valmistus laittamalla liivatelehti kylmään veteen. Sulata maitosuklaa ja tummasuklaa. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa sulatetun suklaan joukkoon kananmuna. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sekoita ylimääräisestä vedestä puristettu liivatelehti kuumaan veteen. Lisää liivate ohuena norona suklaaseokseen, rivakasti sekoittaen. Yhdistä suklaaseokseen varovasti kermavaahto. Kostuta brownie-pohja muutamalla ruokalusikallisella maitoa, jonka jälkeen voit kaataa moussen jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Anna suklaamoussen hyytyä jääkaapissa vähintään n. 1,5h ennen kuin aloitat vadelmamoussen teon.
3. Aloita vadelmamoussen valmistus kuumentamalla vadelmia tilkassa kuumaa vettä (muistathan, että etenkin ulkomaisia vadelmia tulisi keittää vähintään 2 minuuttia). Siivilöi vadelmista siemenet pois. Lisää paseerattuun vadelmasoseeseen sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10-15 minuuttia. Vatkaa vispikerma jälleen löysäksi vaahdoksi. Sekoita liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää liivate vadelmasoseen joukkoon rivakasti sekoittaen. Sekoita kermavaahto vadelmasoseen joukkoon varovasti käännellen. Kaada vadelmamousse vuokaan suklaamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 
Suklaaganache: Voit halutessasi tehdä kakun päälle suklaaganachen. Pilko 50 g tummaa suklaata ja 50 g maitosuklaata pieneksi rouheeksi. Laita suklaarouhe reilun kokoiseen kulhoon. Kuumenna 1 dl kuohukermaa niin, että se hieman kuplii. Kaada kuohukerma suklaarouheen päälle. Anna seoksen olla hetki paikallaan ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi.

-Linda

8 kommenttia:

  1. Oi, tämä näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta, ehdottomasti menee kokeiluun, kiitos ohjeesta :)
    Kysyisin, että miten saat kakun reunasta noin tasaisen ja siistin? Käytätkö reunakalvoja tai voiteletko vuoan reunat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi :) Ja vastaus on: kyllä, käytän reunakalvoja. Ne on hirmukätevät, suosittelen kyllä kokeilemaan. Omani olen tilannut Annin Uunissa -verkkokaupasta.

      Poista
  2. Kiitos paljon sinulle vastauksesta :)
    Siispä kalvot hankkimaan josko niillä saisi itsekin yhtä siistiä jälkeä ;)
    Käytätkö vuoan pohjalla aina leivinpaperia, että saat kakun siirrettyä tarjoilulautaselle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo leivinpaperia käytän pohjassa! Tuommosesta brownie-pohjasta sen leivinpaperin saa ainakin aina ihan näppärästi poistettua :)

      Poista
  3. Aivan :)
    Yksi kysymys vielä, jos tekee 22cm vuokaan niin onkohan liikaa jos tekee koko ohjeen kaksinkertaisena? Toiveissa olisi korkea kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti vastaukseni ei tule liian myöhään, mutta kaksinkertaisena tekisin kakun isompaan vuokaan kuin 22cm (esim. 26-28cm). Käytin tosiaan vuokaa, jossa on 17cm halkaisija ja vuoka tuli noilla määrillä jo melkolailla piripintaan.

      Poista
  4. Jos teen kakun 20 cm pohjaan, tuplaanko pohjan ainekset vai meneekö tuolla reseptillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi, että vastaan myöhässä. Pohja riittää hyvin yksinkertaisena myös 20cm vuokaan.

      Poista