tiistai 7. maaliskuuta 2017

Dumle-keksit

Tässä tulee todella helppo ja todella herkullinen ohje Dumle-kekseihin. En luokittelisi Dumleja lempparikarkkieni joukkoon, mutta kyllä nämä keksit upposi minunkin napaan ihan ilolla. Keksien koostumus on ihana, sillä keskelle piilotettu Dumle-karkki tekee keksistä ihanan tahmaisen ja toffeisen. Tämänkin ohjeen olen napannut lempileivontalehdestäni eli Hembakatista. 


Dumle-keksit 
n. 22-24 kpl

0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 kananmuna
100 g voita

pussillinen Dumle-karkkeja


1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Sekoita kulhossa ensin sokeri, fariinisokeri, ruokasooda, vehnäjauhot ja suola. Lisää joukkoon siirappi, kananmuna ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Nypi tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina pieniksi paloiksi (n. 22-24 kpl) ja pyöritä palat palloiksi. Paina Dumle-karkki jokaiseen taikinapalloon ja peitä karkki taikinalla joka puolelta.


 3. Paista keksejä (n. 9 keksiä per pelti) uunin keskiosassa n. 15 minuuttia.
4. Anna jäähtyä ja nauti!

Vinkki! Ensimmäisistä kekseistä valui karkkia pois uunissa, joten suosittelenkin laittamaan raa'at taikinapallot jääkaappiin odottamaan omaa paistovuoroaan. Näin ainakin minun kekseissä pysyi Dumle-karkit paremmin sisällä😊


-Linda

2 kommenttia: