perjantai 17. maaliskuuta 2017

Pääsiäiskakun linnunpesäkoriste

Tässä tulee superhelppo ja näyttävä ohje koristeeseen, joka kruunaa kakun kuin kakun pääsiäisenä😛 Linnunpesäkoristeen tekoon tarvitset vain kahta eri ainesosaa: tummaa suklaata sekä vermicelli-nuudeleita (kulkevat myös nimellä lasinuudeli). Linnunpesän sisään voi laittaa esimerkiksi suklaamunia tai koristetipuja.


Tee näin:

1. Sulata 60 grammaa tummaa suklaata mikrossa tai vesihauteessa.
2. Pilko saksilla noin 20 grammaa nuudeleita pieniksi pätkiksi. Nuudelipätkät voivat olla täysin epäsymmetrisen kokoisia. Itse leikkasin niistä noin 2,5-6 cm pitkiä.
3. Sekoita sula suklaa ja nuudelit keskenään kulhossa. Katso, että nuudelit ovat joka puolelta suklaan peitossa.
4. Vuoraa puhdas kulho tuorekelmulla ja painele suklaiset nuudelit kulhon pohjalle ja hieman kulhon reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Kun suklaa on täysin jähmettynyt, irrota se varovasti tuorekelmusta ja aseta kakun päälle.


 - Linda

2 kommenttia: