keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Tajunnanräjäyttävä valkosuklainen Oreo-juustokakku!


Leipomisinspiraatio iski taas kuin tornadon voimalla ja sen tuloksena syntyi (rumpujenpärinää kiitos) Oreo-juustokakku! Koitin googletella Oreo-juustokakun ohjeita, mutta en löytänyt sellaista, joka olisi ihan täysin miellyttänyt. Päädyin sitten tällaiseen omaan versioon, jossa maistuu myös valkosuklaa. Makeaa tämä on, mutta ahh niin hyvää! Nimesinkin kakun Instagramin puolella Death by Oreo -kakuksi, heh! Vaiheita tässä reseptissä on melko monta, mutta ällös säiköhtäkö niitä! Todellisuudessa kakku oli simppeli tehdä. Jos kuitenkin haluaa välttää vaivan (ja tiskin) niin tuon valkosuklaakerroksenhan voi jättää vaikka kokonaan pois.

Voi juku, että tekee muuten mieli alkaa jo leipomaan kaikkia jouluherkkuja! Nythän tässä jo eletään marraskuuta eli joululeipomusten aika alkaa olla ajankohtainen ;) Tässä kuitenkin nyt tämän keksiherkun ohje!


Oreo-juustokakku (vuoan halkaisija 17cm)

Pohja:
154 g (yksi pötkö) Oreo-keksejä
50 g voita tai margariinia

 1. Murskaa keksit täytteineen hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
3 dl vispikermaa
300 g maustamatonta Philadelphiaa
80 g (noin puolet yhdestä keksipötköstä) Oreo-keksejä
90 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
2 rkl + 0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi koristeluun Oreo-keksejä ja kermavaahtoa

Siistit reunukset saa käyttämällä reunakalvoa.

2. Valmista ensin täytteen Oreo-kerros. Aloita laittamalla 3kpl liivatelehtiä kylmään veteen.
3. Murskaa noin puolet Oreo-keksipötkön kekseistä. Tällä kertaa keksimuru saa jäädä rouheammaksi, isot sattumat eivät haittaa.
4. Vatkaa 1,5 dl vispikermasta vaahdoksi.
5. Notkista toisessa kulhossa 150 grammaa tuorejuustosta. Lisää tuorejuustoon kaksi ruokalusikallista sokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria.
6. Kuumenna pieni tilkka vettä mikrossa ja lisää kuumaan veteen puristellut liivatelehdet. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
7. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti käännellen. Lisää lopuksi seokseen vielä Oreo-keksimurska varovasti sekoittaen.
8. Kaada vuokaan ja aseta kylmään. Anna ensimmäisen kerroksen jähmettyä n. 30-60min.
9. Valmista sitten päällimmäinen kerros eli valkosuklaakerros. Aloita taas laittamalla 3 kpl liivatelehtiä kylmään veteen.
10. Vatkaa 1,5 dl vispikermasta vaahdoksi.
11. Notkista toisessa kulhossa 150 g tuorejuustosta.
12. Sulata valkosuklaa mikrossa (keskilämmöllä, 10-15 sekuntin sykleissä välissä sekoittaen!). 
13. Vatkaa sulanut suklaa ja 0,5 dl sokeria tuorejuustoseokseen.
14. Kuumenna pieni tilkka vettä mikrossa ja lisää kuumaan veteen puristellut liivatelehdet. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
15.Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti käännellen. Kaada vuokaan Oreo-kerroksen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele haluamallasi tavalla! Suklaaganache on tehty kiehauttamalla 1 dl kuohokermaa, jonka jälkeen kattila otetaan liedeltä ja lisätään 100 g tummaa suklaata. Anna jäähtyä hieman ja lusikoi vähän kerrallaan kakun päälle. Levitä sula suklaa lastalla kakun reunoja kohtia niin saat suklaata valuvan lopputuloksen :)

pssst! Jos aiot tehdä juustokakun suurempaan vuokaan (20-24 cm) niin suosittelen lisäämään 100 g Philadelphiaa, 1 dl vispikermaa ja 2 kpl liivatelehtiä. Sokerin määrä kannattaa arvioida maistamalla. Täytteiden Oreo-keksejä ja valksuklaata voi myös halutessaan lisätä muutamilla kymmenillä grammoilla.


xoxo Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti