lauantai 5. marraskuuta 2016

Tahmaistakin tahmaisempi mutakakku


Tampereella oli tänä aamuna maa aivan valkoinen ja luontoäidin inspiroimana syntyi tämä talvinen mutakakku. Mutakakun teossa paistoaika on se make it or break it -juttu. Itse suosittelisin ottamaan kakun ennemmin liian aikaisin uunista, kuin liian myöhään. Jos tuntuu, että kakku sitten jäi kuitenkin liian löysäksi niin asian pystyy helposti pelastamaan laittamalla kakun pakastimeen! Niin ja sellainen vinkki vielä, että kannattaa ehdottomasti kokeilla granaattiomenan siemeniä mutakakun kaveriksi! Granaattiomenan kirpsakkuus sopii loistavasti yhteen supermakean mutakakun kanssa :)
 
Mutakakku

100 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun tomusokeria. Tarjoile lämpimänä tuoreiden marjojen ja vaniljajäätelön kanssa. 


1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoka. Itse käytin vuokaa, jonka halkaisija on 17 cm, mutta voit hyvin käyttää isompaa vuokaa aina 24 cm halkaisijaan saakka. Muista huomioida vuoan koko paistoajassa (→ mitä isompi/laakeampi vuoka, sitä lyhyempi paistoaika!)
2. Paloittele suklaa pieneksi. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä kun voi on sulanut ja lisää kattilaan suklaanpalaset. Sekoita kunnes suklaa on sulanut voin joukkoon. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt voisuklaaseos varovasti nuolijalla sekoittaen.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa, n. 15-20 min.


xoxo Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti