Tampereella oli tänä aamuna maa aivan valkoinen ja luontoäidin inspiroimana syntyi tämä talvinen mutakakku. Mutakakun teossa paistoaika on se make it or break it -juttu. Itse suosittelisin ottamaan kakun ennemmin liian aikaisin uunista, kuin liian myöhään. Jos tuntuu, että kakku sitten jäi kuitenkin liian löysäksi niin asian pystyy helposti pelastamaan laittamalla kakun pakastimeen! Niin ja sellainen vinkki vielä, että kannattaa ehdottomasti kokeilla granaattiomenan siemeniä mutakakun kaveriksi! Granaattiomenan kirpsakkuus sopii loistavasti yhteen supermakean mutakakun kanssa :)
Mutakakku
100 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun tomusokeria. Tarjoile lämpimänä tuoreiden marjojen ja vaniljajäätelön kanssa.
2. Paloittele suklaa pieneksi. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä kun voi on sulanut ja lisää kattilaan suklaanpalaset. Sekoita kunnes suklaa on sulanut voin joukkoon. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt voisuklaaseos varovasti nuolijalla sekoittaen.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa, n. 15-20 min.
xoxo Linda
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti