maanantai 7. marraskuuta 2016

Kullanruskeiksi friteeratut banaanit


Kiinalaisista ravintoloista itse kullekin tuttu jälkiruoka, friteeratut banaanit, on erittäin helppo tehdä kotona ja makukin on vähintään yhtä hyvä kuin ravintolassa. Täytyy sanoa, että tämä on kyllä yksi minun kaikkien aikojen lempijälkiruoka! Lämmin banaani rapsakalla kuorella, kylmä ja raikas vaniljajäätelö sekä makea siirappi ovat vaan aivan lyömätön yhdistelmä! Lisäksi ainekset tähän jälkkäriin saa ostettua edullisesti, joten jos jotain niin kotona tehdyt friteeratut banaanit on oikein taloudellinen vaihtoehto herkutteluun! Friteerauksen kanssa täytyy muistaa olla varovainen, kuten aina. Parasta onkin jos saa jonkun kaveriksi näiden kanssa näpertelyyn :)

Ainekset (kolmelle)

3 kypsää banaania
2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
 1 rkl rypsiöljyä
n. 3-4 dl vettä

0,5 - 1 litraa rypsiöljyä paistamiseen

Tajoiluun vaniljajäätelöä ja vaaleaa siirappia

Näillä aineksilla pääsee hyvin vauhtiin!

Tee näin: 

1. Sekoita frityyritaikinan kuivat ainekset tasaiseksi seokseksi. Lisää 1 rkl rypsiöljyä ja vettä vähitellen. Taikinan koostumuksen pitäisi olla vellimäinen (ei siis yhtä juokseva kuin esimerkiksi lettutaikinan). Anna taikinan turvota 15-30 min.


2. Kuori ja leikkaa kukin banaani noin kolmeen osaan.
3. Kuumenna rypsiöljy kattilassa n. 180-asteiseksi. Vinkki! Jos et omista kokin lämpömittaria niin testaa öljyn kuumuus laittamalla pieni tippa taikinaa kattilaan. Taikinan pitäisi kypsentyä öljyssä kullanruskeaksi noin minuutissa.
4. Dippaa banaanipalat frityyritaikinassa haarukan avulla. Kypsennä banaanit kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Nosta valmiit palat talouspaperin päälle valumaan.


 5. Tarjoa pikimmiten vaniljajäätelön ja vaalean siirapin kanssa! :) 



Huom! Muistathan friteerausöljyn oikeaoppisen hävittämisen. Öljyä ei tule missään nimessä kaataa viemäriin vaan se laitetaan sekajätteeseen pienessä rasiassa tai esimerkiksi käytetyssä öljypullossa. Saman friteerausrasvan voi toki myös käyttää uudestaan parin päivän sisällä!


xoxo Linda 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti