perjantai 9. syyskuuta 2016

Mustikkajuustokakku brownie-pohjalla


Kesällä suoraan sanottuna jouduin leipomaan kakkuja ja minuun iski pieni kakkukärpänen. Eihän niiden leipominen olekaan ollenkaan niin vaikeaa kun olin kuvitellut! Tämä kyseinen resepti sai alkunsa kun söin vastaavaa kakkua eräässä kahvilassa Ahvenanmaalla. Kehittelin reseptin kahdesta eri reseptistä, jotka löysin netistä. Jopa siskoni, joka yleisesti ottaen vihaa hyydykekakkuja, tykkäsi oikein kovasta tästä mustikoiden ja suklaan liitosta! Kuvatkin ovat tällä kertaa vähän mitä ovat, koska meillä oli niin kova kiire päästä maistamaan tätä herkkua :P

Brownie-pohja:
 125 g voita tai margariinia
100 g taloussuklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

1/4 dl maitoa kostutukseen

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan alareuna voilla tai margariinilla.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
3. Lisää seokseen suola, sokeri ja vaniljasokeri.
4. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen.
5. Lisää vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Pohja saa jäädä mutakakkumaiseksi.
7. Kostuta pohja maidolla kun pohja on hieman jäähtynyt. 


Mustikkajuustokakkutäyte:
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispi- tai kuohukermaa
3 dl mustikoita
1 1/4 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Kiille:
1dl mustikkamehua
1/4 dl sokeria
2 liivatelehteä 

1. Laita liivatteet (4kpl) kylmään veteen likoamaan. 
2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sokerit sekä (sulatetut) mustikat.
4. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
5. Kaada liivateneste juustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Lisää kermavaahto seokseen ja sekoite täyte varovasti tasaiseksi.
7. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi ennen kiilteen valmistusta.
8. Liota liivatteet (2kpl) kylmässä vedessä ja sulata ne vesitilkkaan. Sekoita sokeri, mustikkamehu* ja sulateut liivatteet keskenään ja lisää varovasti jähmettyneen täytteen päälle.
9. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön oli. Koristele haluamallasi tavalla ja NAUTI!

*Itse käytin äitini omatekemää mustikkamehutiivistettä, mutta kiilteeseen sopii varmasti lähes mikä tahansa marjamehu tai esimerkiksi sulatetuista mustikoista tuleva mehu. Mitä tiivistetympää mehua käyttää, sitä tummempi väri kiilteeseen tulee :)


xoxo Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti