sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Gluteenittomat minikokoiset Pätkis-kuppikakut


Ystäväni järkkäsi uudessa kodissaan illanistujaiset, joiden tarjoiluissa lupauduin auttamaan. Toiveena oli, että myös gluteenittomille herkuttelijoille olisi syötävää, joten päädyin väsäämään gluteenittomia minikuppikakkuja. Kyllä upposi kaikille vieraille, eikä ollut vaikea tehdä! :) 
Jos haluat tehdä kuppikakut normaalikokoisiin vuokiin niin suosittelen tuplaamaan taikina-ainekset.


Pätkis-minikuppikakut (n. 30 kpl)

50 g voita
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 dl Semperin Fin Mix -gluteenittomia jauhoja (tai muita gluteenittomia jauhoja, jotka soveltuvat leivontaan)
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
n. 80-100 g Pätkis-suklaata

1. Sulata voi.
2. Vatkaa sokeri ja kananmuna vaahdoksi. Lisää voi seokseen. 
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kananmunavaahtoon. 
4. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan.
5. Annostele taikina muffinsivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15 minuuttia.
6. Valmista kuorrute.


Kuorrute

200 g suklaanmakuista Viola-tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
100 g Pätkis-suklaata
2 dl vispikermaa 

7. Notkista tuorejuusto tomusokerin kanssa.
8. Vatkaa joukkoon sulatettu Pätkis-suklaa.
9. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti tuorejuusto-suklaaseokseen.
10. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele nonparelleillä. Enjoy!


xoxo Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti