lauantai 17. syyskuuta 2016

Luumupiiras marenkikuorrutteella

Eikö marenki ole vaan kaunista??

Syysteema jatkukoon! Tällä kertaa upotin piirakkaan kirpsakoita luumuja, jotka olisivat muutoin kadonneet melko hitaasti jääkaapista. Otin tämän piiraan reseptin talteen jo vuosia sitten eräästä ruotsinkielisestä aikakausilehdestä ja nyt tein siitä vihdoin omanlaiseni version. Ensi kerralla ripottelen luumujen päälle vielä hieman sokeria, varsinkin jos luumut ovat vähänkään kirpeitä.

Luumupiiras marenkikuorrutteella:

75 g voita 
3 kananmunaa
1,5 dl + 1,5 dl sokeria
1,5 dl piimää 
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
n. 10 luumua
1 tl kardemummaa
sokeria luumujen pinnalle

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. 
2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja 1,5 dl sokeria keskenään. Lisää piimä ja sulatettu voi.
3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhot ja vaniljajauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun piirakkavuokaan.


 4. Poista luumuista kivet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele luumuviipaleet piirakkavuokaan. Ripottele päälle vielä kardemummaa ja sokeria (luumujen kirpeyden mukaan). 


 5. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n. 30-40 minuuttia.
6. Vatkaa munanvalkuaisia ensin muutama minuutti täydella teholla ja jatka vatkaamista lisäten sokeria vähän kerrallaan (yhteensä 1,5 dl). Vaahdon tulee olla kovaa ja se on valmista kun kulhon voi kääntää ylösalaisin eikä marenkivaahto valu.
7. Pursota marenkivaahtoa piirakan päälle ja paista uunissa vielä n. 5 min tai kunnes marenki on saanut hieman väriä.


xoxo Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti