sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tuplasuklaakeksit

Tiedättekö ne päivät kun voisi syödä ihan koko päivän ja ihan kaikkea? Jos vastaus on kieltävä niin valehtelet! Täällä maalla ei olekaan ihan helppoa kun se mässytysolo iskee, koska lähimpään kauppaan on melkein 13 kilometria matkaa... No tänään mulla oli vapaapäivä, mikä tarkoitti sitä että lähdin kylille kauppareissulle ja ostin ainekset suklaakekseihin. Nämä suklaakeksit on niin suklaisia, että ne tepsii melko tehokkaasti mässytysoloon! Todella hyvä resepti, suosittelen!


Tuplasuklaakeksit  
25 kpl isoja keksejä

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata 

Kekseissä ei voi mun mielestä olla liikaa suklaata! Niinpä näissä kekseissä on myös parikymmentä grammaa tummaa suklaata, jota jäi yli sulatettavaksi tarkoitetusta suklaalevystä.


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sulata tumma suklaa ja lisää seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet seokseen muutamassa erässä. Pilko valkosuklaa ja sekoita taikinaan viimeiseksi. Paista 180 asteissa uunissa n. 10-12 minuuttia. Keksit ovat valmiita kun niiden pinta alkaa halkeilla. Vinkki! Entisenä Subway-keksien paistajana opin, että kun keksipellin ottaa uunista niin sen pohjaa kannattaa paukauttaa muutaman kerran. Näin keksit levähtävät vielä ihanasti :)


xoxo Linda

2 kommenttia: