torstai 4. elokuuta 2016

Mausteinen punaviinimarjakakku tuorejuustopäällisellä


Täällä meillä punaviinimarjapensaat notkuu mehevistä marjoista, joten kun näin tämän Hembakat-lehden kaupan lehtihyllyssä niin en kauaa miettinyt, että lähteekö se mukaan vai ei. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi kansikuvan kakku, joka on näyttävän näköinen mutta kuitenkin yksinkertainen tehdä. Maku oli verrattavissa porkkanakakkuun, mutta kirpeät marjat toivat siihen superkivan lisän. Leivoin tämän kakun kavereille, jotka oli mun luona Ahvenanmaalla kyläilemässä, ja kaikki kyllä tykkäsi kovasti. Kovin kauaa ei kakku jääkaapissa säilynyt ;)


n. 12 palaa
Mausteinen punaviinimarjakakku tuorejuustopäällisellä
Tarvitset
 
Pohjaan:
100 g voita
1 1/2 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl punaisia tai mustia viinimarjoja
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 rkl sokeria

Päälliseen:
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa (esim maustamatonta Philadelphiaa)
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vanilliinisokeria

Koristeluun:
viinimarjoja maun mukaan 


1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Lisää kattilaan maito ja anna seoksen jäähtyä.
2. Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, kardemumma & vanilliinisokeri). Sekoita kuivat aineet ja rasvaseos munasokerivaahtoon. 
3. Voitele ja korppujauhota n. 21-24cm kokoinen irtopohjavuoka. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Ripottele päälle viinimarjat ja ruokalusikallinen sokeria.
4. Paista kakkua uunin alatasossa 50-60 min. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla kakun keskeltä (tikkuun ei jää taikinaa kun kakku on valmis). Anna jäähtyä hieman ja kumoa kakku ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. 
5. Tee päällinen vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto tomusokerin ja vanilliinisokerin kanssa. Yhdistä vispattu kerma ja tuorejuustoseos varovasti toisiinsa. Levitä seos kakun päälle ja koristele viinimarjoilla.



xoxo Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti