tiistai 7. kesäkuuta 2016

Raparperi-mansikkapiirakka

Terkut Ahvenanmaalta! Täällä sitä painetaan duunia kolmas kesä putkeen. Työ on suht rankkaa ja tunteja riittää, mutta vapaa-aika on täällä se kaiken suola. Eilen vietin ensimmäistä vapaapäivää ja päädyin sen kunniaksi leipomaan. Päätin käyttää hyödyksi oman pihamaan satoa, joten tein elämäni ensimmäisen raparperipiirakan. Meillä on kahdeksankymppinen vuokraemäntä Eva, joka pitää ihan älyttömän hyvää huolta tämän pihapiirin puutarhasta, ja hän on aina kovin mielissään jos marjat ym pääsee meidän kesäasukkien hyötykäyttöön. Tokihan tästä piirakasta liikeni pala myös Evalle :)


Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 muna
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 raparperinvartta
2-3 dl mansikoita
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä


Laita huoneenlämpöinen rasva kulhoon, sekoita siihen kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan ja munan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle. Pilko raparperi noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja levitä raparperin päälle. Sekoita keskenään kermaviili, muna ja molemmat sokerit keskenään ja kaada piirakan päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 190 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.


xoxo Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti